Gespecialiseerd in architecturale toepassingen

Bij E-Activ zijn we gespecialiseerd in architecturale en geïntegreerde toepassingen van zonne-energie, of anders gezegd Building Integrated Photovoltaics (BIPV). Onze expertise ligt in het naadloos integreren van zonnecellen in de bouwschillen van uw gebouw, zoals daken, luifels, gevels en ramen. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk en modern ontwerp, maar ook voor een functionele oplossing die bijdraagt aan energie-efficiëntie en duurzaamheid.
Onze BIPV-oplossingen zijn perfect afgestemd op uw architecturale visie, waardoor u kunt profiteren van zonne-energie zonder in te moeten boeten op de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Met E-Activ wordt duurzame energie een integraal onderdeel van uw architectuur.

Onze systemen

 • Gevelsystemen
 • Glasdaksystemen
 • Zonwering en Louvresystemen
 • Balustradesystemen

Gevelsystemen

Wilt u een innovatief gevelsysteem laten realiseren? Dan is E-Activ uw ideale partner! Hieronder vindt u een overzicht van de gevelsystemen die wij kunnen creëren:

Curtain Wall

Hoogwaardig gebouwschil opgetrokken op hoge gebouwen en toren die een esthetische aantrekkingskracht, controle van het licht omvat en tegelijkertijd gratis en schone energie genereert voor het gebouw. bestaand uit  dubbel glas Ug 1,0 W/m².K of driedubbel glas Ug 0,6 W/m².K tot 2200 x 5500 mm met ingewerkte zonnecellen in matrix of willekeurige lay-out dat resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en het aluminium profielsysteem CW 60 Solar van Reynaers Aluminium dat zowel een esthetische als een hoogtechnologische oplossing biedt en volledig compatibel met andere aluminium profielsystemen uit het CW-gamma van om een totale vliesgeveloplossing te bieden. Een speciaal ontworpen profielsysteem dat de installatie en het onderhoud van de fotovoltaïsche componenten van het fotovoltaïsche systeem, zoals bekabeling, connectoren en aftakdozen aan de randen vergemakkelijkt. De nieuwe afdekkappen zijn ontworpen met een minimale hoogte om schaduw op de zonnecellen te voorkomen.

Edit Content

Al onze actieve gevel-, lichtstraat-, dak- en zonneschermsystemen worden geleverd inclusief de elektrische installatie tot aan de omvormers. Wij maken een elektrische studie, leveren systeemcomponenten tot aan de omvormers, sluiten de ruiten aan in serie, leggen de bekabeling aan tussen de gevel/glasdak/glaskoepel en de omvormers en stellen we de DC-zijde van het systeem in bedrijf.

Second Skin Façade

Een semi-permeabele gebouwschil die het gebouw laat ademen, de exploitatiekosten van het gebouw verlaagt en de energie-efficiëntie verbetert. Bovendien genereert het gratis en schone energie en biedt het controle over zonnestraling om de interne klimaatbeheersing te ondersteunen, en over daglichtverlichting en verblinding om het comfort voor de bewoner te garanderen.

Opgetrokken op minstens 80 cm van de afgewerkte gevel en uit enkel gelaagd glas met ingewerkte zonnecellen tot 2200 x 5500 mm in matrix of willekeurige lay-out dat resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en steun-/bevestigingssysteem type S 3000 DU voor punt bevestiging van architecturaal glas met een belangrijk voordeel dat het systeem onzichtbaar en minder obstructief is wat zorgt voor een perfecte combinatie van design en kwaliteit.

Ventilated Façade / Cladding

Een semi-permeabele gebouwschil die het gebouw laat ademen, de exploitatiekosten van het gebouw verlaagt en de energie-efficiëntie verbetert. Bovendien genereert het gratis en schone energie en biedt het controle over zonnestraling om de interne klimaatbeheersing te ondersteunen, en over daglichtverlichting en verblinding om het comfort voor de bewoner te garanderen.

Glasdaksystemen

Glasdak/Glaskoepels/Atriums

Hoogwaardig gebouwschil bestaande uit dubbel glas Ug 1,0 W/m².K of driedubbel glas Ug 0,6 W/m².K tot 2200 x 5500 mm met ingewerkte zonnecellen in matrix of willekeurige lay-out dat resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en  verschillende inbouwmogelijkheden:

Edit Content

Tegenwoordig ontwerpen steeds meer architecten gebouwen met strakke, licht gekantelde en ononderbroken lichtstraten van volledig glas. Deze gebouwen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat regenwater en stof gemakkelijk kunnen wegvloeien.

Ons innovatieve 4-zijdige Toggle Glazed (TG) systeem levert deze zeer gewenste esthetiek voor een aantal toepassingen. Het zorgt voor een evenwicht tussen vorm en functie dankzij het baanbrekende knevelontwerp, dat het installatiewerk vermindert, de logistiek op de bouwplaats vereenvoudigt en de veiligheid verhoogt, terwijl het een superieure esthetiek biedt.

Edit Content

Het ultieme aluminium profielsysteem voor ons actieve luifel- en dakbeglazingssysteem dat een esthetisch aantrekkelijke, comfortabele ruimte biedt om de kabels door te voeren en een hoogtechnologische oplossing biedt. Het CW 60-Solar aluminium profielsysteem is volledig compatibel met andere aluminium profielsystemen uit het CW-gamma van Reynaers Aluminium en biedt zo een totaaloplossing voor dakbeglazing.

Dit is een speciaal ontworpen profielsysteem dat de installatie en het onderhoud van de onderdelen van het fotovoltaïsche systeem zoals bekabeling, connectoren en aftakdozen verbetert. De nieuwe afdekkappen zijn ontworpen met een minimale hoogte om schaduw op de zonnecellen te voorkomen.

Luifel

Hoogwaardig gebouwschil bestaande uit enkel gelaagd glas tot 2200 x 5500 mm met ingewerkte zonnecellen tot 2200 x 5500 mm in matrix of willekeurige lay-out dat resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en aluminiumprofiel bevestigingssystemen of  steun-/bevestigingssysteem type S 3000 DU voor puntbevestiging van architecturaal glas met een belangrijk voordeel dat het systeem onzichtbaar en minder obstructief is. Dit zorgt voor de perfecte combinatie van design en kwaliteit.

Zonwering en Louvresystemen

Zonweringslamellen zorgen niet alleen voor diepte, een grote architecturale impact en esthetiek van het gebouw, maar verbeteren ook het binnencomfort (verblinding en zonregulering) en kunnen energie opwekken voor het gebouw.

Het zonnescherm/louvre is een samenstelling van veiligheidsgelaagd glas met EVA of PVB. Het is verkrijgbaar in reguliere afmetingen of op maat gemaakt tot 2200 x 5500 mm in matrix of willekeurige lay-out. Dit resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en steun/bevestigingssysteem van het type S 3000 DU voor puntbevestiging van architecturaal glas of van het type Elegance JCC, een verticaal of horizontaal draagsysteem dat bestaat uit beugels aan 2 zijden van het rooster met of zonder tussenliggende draagstaven. De beugels worden rechtstreeks op de profielen van de vliesgevel of met aangepaste bevestigingen bevestigd.

Balustradesystemen

Balustrades zorgen niet alleen voor veiligheid. Ze dragen ook bij aan de grote architecturale impact en esthetiek van het gebouw. Daarnaast kunnen ze ook energie opwekken voor het gebouw. 

De balustrades zijn  een samenstelling van veiligheidsgelaagd glas met EVA of PVB en verkrijgbaar in reguliere afmetingen of op maat gemaakt tot 2200 x 5500 mm in matrix of willekeurige lay-out dat resulteert in een vermogensbereik van 60 tot 170 W/m² en steun / bevestigingssysteem van het type

Easy glas Pro

Edit Content
 • Moduleontwerp en -karakterisering om te voldoen aan de vereisten van uw project op het gebied van vermogen, esthetiek, kleur en klimaatcomfort in het gebouw.
 • Engineeringstudie, draagstructuur, statische berekening, ontwerp, tekeningen.
 • Studies naar zonwering en zonnewinstregeling
 • Licht- en energiekarakteristieken van de glaspanelen (LT en g-waarde)
 • Fotovoltaïsch onderzoek, lay-out en modulevoorstel, vermogens- en energieopbrengstberekening, basis ROI-berekening.
 • Elektrische studie, systeemoptimalisatie, bedradingsplan, bezoek aan de bouwplaats bij het begin van de installatie. Waarschuwing: de toegang tot alle aansluitkabels moet onbelemmerd blijven tot de stringspanning is geverifieerd.
 • Begroting van het project, schatting van de doorlooptijd, aanbeveling voor een gekwalificeerde gevelmaker of installateur.