BIPV: de innovatieve toekomst van zonne-energie dankzij E-Activ

BIPV maakt het mogelijk om zonne-energie op te wekken op een esthetisch aantrekkelijke en functionele manier. Wilt u starten met een BIPV-project? Dan bent u van harte welkom bij E-Activ. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in innovatieve zonne-energiesystemen en zijn dus uw ideale partner.

Wij staan voor u klaar

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de gevels of daken met zonnepanelen. Maar waarom zou u bouwmateriaal gebruiken en daar bovenop zonnepanelen plaatsen als het ook anders kan?

BIPV, ook wel Building Integrated Photovoltaics genoemd, zijn zonnepanelen die naadloos worden geïntegreerd in de gebouwschil van een gebouw, zoals daken, gevels en ramen. Door te kiezen voor BIPV, kunt u niet alleen op een duurzame manier energie opwekken, maar geniet u tevens van een esthetisch en functioneel gebouw.

De voordelen van BIPV

Kiest u voor panelen die geïntegreerd zijn in uw bouwmateriaal? Dan geniet u van een breed scala aan voordelen die niet alleen uw energie-efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzame en esthetisch aantrekkelijke bouwoplossing. Hieronder leest u er meer over:

Zonnecellen hebben 2 functies

Een zonnecel heeft 2 functies: ze produceren stroom én zorgen ervoor dat uw gebouw niet te snel warm wordt. Dankzij onze oplossingen geniet u dus van een aangenaam binnenklimaat in uw gebouw en tot 15 % besparing op de totale koelbehoeften van uw gebouw.

BIPV: ideaal voor esthetiek en design

Één van de grootste voordelen is de esthetische waarde. BIPV-systemen zijn ontworpen om naadloos op te gaan in de architectuur van een gebouw. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor gebouwen waar het uiterlijk belangrijk is, zoals commerciële panden, historische gebouwen en moderne panden. U geniet dus van de voordelen van zonne-energie zonder in te moeten boeten op het design van uw gebouw.

Ruimtebesparing

Dankzij deze panelen bespaart u ruimte omdat ze geïntegreerd zijn in de bestaande bouwelementen. Dit is vooral voordelig in stedelijke omgevingen waar de ruimte beperkt is. In plaats van extra ruimte te gebruiken voor een traditionele zonne-installatie, maakt BIPV optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte van uw gebouw.

Duurzaamheid

BIPV is een duurzame oplossing omdat het de noodzaak vermindert om aparte bouwmaterialen en zonnepanelen te produceren en te installeren. Dit betekent minder grondstoffen en energieverbruik tijdens de productie en installatie, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.

Energie-efficiëntie

Onze systemen dragen bij aan de energie-efficiëntie van een gebouw. Ze helpen niet alleen bij het opwekken van elektriciteit, maar kunnen ook bijdragen aan betere isolatie en vermindering van de energiekosten. Door BIPV te integreren in de gevels en ramen, profiteert uw gebouw van zowel zonne-energie als verbeterde thermische prestaties.

Toepassingen van BIPV

Deze unieke manier van zonne-energie opwekken, kan voor diverse toepassingen ingezet worden:

Edit Content

Residentiële gebouwen

Voor woningen biedt BIPV een elegante en functionele manier om zonne-energie te integreren. Daken, gevels en zelfs ramen kunnen worden uitgerust met deze panelen, waardoor uw huis niet alleen energiezuiniger maar ook moderner en aantrekkelijker wordt. Of u nu een nieuw huis bouwt of uw bestaande woning renoveert, BIPV biedt een naadloze en esthetische oplossing.

Edit Content

Commerciële gebouwen

In commerciële gebouwen kan BIPV bijdragen aan een groen imago en lagere energiekosten. Bedrijfspanden, winkelcentra en kantoren kunnen allemaal profiteren van de integratie van BIPV. De systemen kunnen worden aangepast aan de architectonische stijl van het gebouw, waardoor ze ideaal zijn voor zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties.

Edit Content

Openbare gebouwen

Ook openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen kunnen profiteren van BIPV. Door zonne-energie te integreren in de bouwmaterialen, kunnen deze gebouwen bijdragen aan de verduurzaming van de gemeenschap en een voorbeeld stellen op het gebied van milieuvriendelijke technologieën.

Waarom kiezen voor E-Activ?

Vraagt u zich nog af waarom u precies moet kiezen voor E-Activ? E-Activ biedt een complete dienstverlening aan die verder gaat dan het leveren van een product.

Het is de projectbenadering die we hanteren die echt een verschil maakt. U wordt vakkundig geloodst door alle moeilijkheden van het glas en de glas-eigenschappen, de problematiek van de bekabeling in de profielen, de wijzen van bevestiging van het glas, de technische prestaties, de problematiek van warmteontwikkeling in de beglazing, alsook de brandklassecertificiering. Wij garanderen u een feilloos project waarbij wij u van A tot Z bijstaan.

Expertise en ervaring

E-Activ heeft jarenlange ervaring in de zonne-energiesector. Ons team heeft de juiste expertise in verschillende vakgebieden en helpt bij het kiezen en implementeren van de beste oplossing voor uw gebouw.

Maatwerkoplossingen

Elk gebouw is uniek. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen aan die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften en eisen. Of u nu een residentieel project heeft of een groot commercieel gebouw, wij zorgen voor een systeem dat perfect bij uw situatie past.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij E-Activ produceren en plaatsen we uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit. Onze systemen zijn duurzaam, efficiënt en betrouwbaar. U kunt rekenen op een lange levensduur en uitstekende prestaties van uw installatie.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice staat voorop in alles wat we doen. Wij begeleiden u door het hele proces, van het eerste adviesgesprek tot de installatie en nazorg. Ons team staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen snel op te lossen.

Kies voor duurzame energieoplossingen

BIPV is de toekomst van duurzame energieoplossingen voor gebouwen. Of u nu een residentieel of commercieel project heeft, BIPV kan een significante bijdrage leveren aan de duurzaamheid en energieprestaties van uw gebouw.

Vraag ons om meer informatie

Bij E-Activ zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige BIPV zonnepanelen die voldoen aan uw specifieke behoeften. Heeft u nog specifieke vragen of krijgt u graag meer informatie? Neem contact met ons op, dan helpen wij u met plezier verder.